How to Solve Verbal Intelligence Tests of Airmen Tests?
1. Cars have Mirrors Because ___?
a) To See the Road Ahead
b) To See the Car Coming From Behind
c) For Decoration
d) To See Inside the Car
Correct Answer: b) To See the Car Coming From Behind
2. What Number Comes Next in the Following Series? 18, 13, 9, 6, ___?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
Correct Answer: b) 4
3. If A=2, B=4, C=6 and so on, what word does 8 10 10 32 stand for?
a) DEEP
b) DEER
c) FEED
d) PEED
Correct Answer: a) DEEP
4. Which One is Different from the Rest?
a) QS
b) PR
c) TV
d) LN
Correct Answer: d) LN
5. Confess is to Deny as Release is to ___?
a) Arrest
b) Free
c) Open
d) Catch
Correct Answer: a) Arrest
6. The Opposite of Never is ___?
a) Always
b) Sometimes
c) Rarely
d) Often
Correct Answer: a) Always
7. If FACE is Coded as 6135, then ACE is coded as ___?
a) 135
b) 615
c) 351
d) 513
Correct Answer: a) 135
8. What Number Comes Next in the Following Series? 63, 3, 44, 0, 91, ___?
a) 1
b) 8
c) 9
d) 10
Correct Answer: b) 8
9. If Crate is to Excrete, then Cute is to ___?
a) Execute
b) Acute
c) Cutie
d) Excuse
Correct Answer: a) Execute
10. Which Word is Out of List?
a) Gossip
b) Talk
c) Speak
d) Converse
Correct Answer: a) Gossip
11. Driver is to Car as ___ is to Aeroplane.
a) Captain
b) Pilot
c) Conductor
d) Engineer
Correct Answer: b) Pilot
12. Mountain is to High as Train is to ___?
a) Speed
b) Length
c) Track
d) Station
Correct Answer: b) Length
13. MAN is to RUN as BIRD is to ___?
a) FLY
b) WALK
c) SWIM
d) CRAWL
Correct Answer: a) FLY
14. What Number Comes Next in the Following Series? 10, 70, 11, 6, 7, 13, 64, 16, 61, ___, ___?
a) 19, 58
b) 20, 58
c) 19, 59
d) 20, 59
Correct Answer: b) 20, 58
15. What letter comes alphabetically in the Word “Fluctuation”?
a) A
b) C
c) I
d) U
Correct Answer: c) I
16. What Number Comes Next in the Following Series? 8, 10, 14, 18, 26, ___?
a) 30
b) 32
c) 34
d) 36
Correct Answer: c) 34
17. Pakistan is to Asia as UK is to ___?
a) Europe
b) America
c) Africa
d) Australia
Correct Answer: a) Europe
18. Which One is Different from the Rest?
a) Tuesday
b) January
c) March
d) July
Correct Answer: a) Tuesday
19. Which One is Different from the Rest?
a) Carrot
b) Potato
c) Tomato
d) Onion
Correct Answer: a) Carrot
20. If FET is TEF, then TAR is to ___?
a) RAT
b) ART
c) TRA
d) ATR
Correct Answer: a) RAT
See More MCQs related to PMA
- Online Tests of Verbal Intelligence Tests for Airman
- Online Tests of Non verbal Intelligence Tests of Airman
- Online Quiz of English Tests for Airman
- Online Quiz Maths Tests for Airman
- Free Tests Practice of Physics Tests for Airman / FMA
- Tests Practice of Biology Tests for Female Medical Assistants
- Quiz of General Knowledge for Airman Interview
- Quiz of Islamic Studies for Airman / FMA Interview
- Online Quiz of Pakistan Studies for Airman / FMA Interview
- Join Shaheen Forces Academy YouTube for Airman / FMA
- Join Facebook Page of Shaheen Forces Academy for Airman / FMA
- Join Free WhatsApp Group for Airman/ Airwoman test Preparation
Prism Intelligence 2026
Refract your potential through the 2026 screening prism. Access verified Verbal and Non-Verbal reasoning banks for Pakistan Army, Navy, and PAF officer selection.
Army Navy PAF Success Hub
The 2026 dispersive core for military preparation. Download sweep-verified PDF past papers and master ISSB and Cadet College entrance exams with spectral focus.






