Past Airman Jobs Tests MCQs for PAF Test Preparation
1. Arrange the following words into a complete sentence then write the last letter of the last word as your answer: “Bite”?
a) E
b) T
c) I
d) B
Correct Answer: a) E
2. All animals have tails. Some birds have tails. X has a tail, therefore it is an animal?
a) True
b) False
c) Uncertain
d) None
Correct Answer: c) Uncertain
3. In a group of players, 30% play hockey, 80% play cricket. Are there any who play both hockey and cricket?
a) Yes
b) No
c) Can’t say
d) None
Correct Answer: a) Yes
4. White is to black as live is to ___?
a) Die
b) Alive
c) Dead
d) Life
Correct Answer: a) Die
5. What letter comes next in the following series? B, D, G, K, ___?
a) O
b) P
c) Q
d) R
Correct Answer: b) P
6. If pencils sell at 4 for 60 paisas, how much will 2.5 dozens cost?
a) 3.50
b) 4.00
c) 4.50
d) 5.00
Correct Answer: c) 4.50
7. If Amber is younger than Mahmood, and Ayaz is older than Mahmood, and Zubair is younger than Ayaz, who is the oldest?
a) Amber
b) Mahmood
c) Ayaz
d) Zubair
Correct Answer: c) Ayaz
8. Choose the word that makes the most sensible sentence: “A father is always ___ than his daughter?”
a) Older
b) Younger
c) Taller
d) Stronger
Correct Answer: a) Older
9. Which one of the following is different from the rest?
a) PRAYER
b) WORSHIP
c) MEDITATION
d) SLEEP
Correct Answer: d) SLEEP
10. Which one of the following is different from the rest?
a) Chest
b) Head
c) Arm
d) Leg
Correct Answer: a) Chest
11. Which one of the following is different from the rest?
a) COCKROACH
b) ANT
c) BEE
d) SPARROW
Correct Answer: d) SPARROW
12. A well always has ___?
a) Water
b) Bottom
c) Depth
d) Walls
Correct Answer: b) Bottom
13. Brass is to metal as sparrow is to ___?
a) BIRD
b) ANIMAL
c) INSECT
d) REPTILE
Correct Answer: a) BIRD
14. If mangoes sell at Rs.17 per kilo, how much will 5 kilos cost?
a) 75
b) 80
c) 85
d) 90
Correct Answer: c) 85
15. If mangoes are sold at Rs.25 per kilo, how many grams can you buy for Rs.5?
a) 150
b) 200
c) 250
d) 300
Correct Answer: b) 200
16. A tribe consisted of a man, his five wives, his seven daughters, his six sons and their wives. Each son had two children. How many members were there in the whole tribe?
a) 35
b) 37
c) 39
d) 41
Correct Answer: b) 37
17. Add the number which comes in the middle of the series to the largest number and divide the total by the smallest number: 28, 5, 18, 6, 7?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8
Correct Answer: c) 7
18. Clean is the opposite of ___?
a) Dirty
b) Neat
c) Tidy
d) Pure
Correct Answer: a) Dirty
19. INCH is to FOOT as FINGER is to ___?
a) HAND
b) ARM
c) TOE
d) NAIL
Correct Answer: a) HAND
20. What number comes next in the following series? 21, 15, 20, 16, 19, ___?
a) 17
b) 18
c) 20
d) 21
Correct Answer: a) 17
21. A person who treats animals is called ___?
a) Veterinary
b) Doctor
c) Physician
d) Surgeon
Correct Answer: a) Veterinary
22. OFTEN is the opposite of ___?
a) Seldom
b) Always
c) Never
d) Rarely
Correct Answer: a) Seldom
23. HEAR is to EAR as CHEW is to ___?
a) Teeth
b) Mouth
c) Tongue
d) Lip
Correct Answer: a) Teeth
24. Which figure represents the smallest amount?
a) 0.17
b) 0.017
c) 0.0017
d) 0.107
Correct Answer: b) 0.017
25. If 5 boxes of soap weigh 75 kilos and each empty box weighs 3 kilos, how much is the weight of the soap?
a) 60
b) 65
c) 70
d) 72
Correct Answer: a) 60
26. Which group of letters is different from the others?
a) Fgkl
b) Mnop
c) Qrst
d) Uvwx
Correct Answer: a) Fgkl
27. Which is different from the rest?
a) Vague
b) Clear
c) Definite
d) Precise
Correct Answer: a) Vague
28. If Aftab is a brother of Azra and Azra is the daughter of Yasmin, which statement is true?
a) Yasmin is mother of Aftab
b) Yasmin is sister of Aftab
c) Yasmin is aunt of Aftab
d) Yasmin is grandmother of Aftab
Correct Answer: a) Yasmin is mother of Aftab
29. What number comes next in the following series? 65, 61, 81, 9, ___?
a) 3
b) 5
c) 7
d) 9
Correct Answer: a) 3
Follow us on our social media for more MCQs related to PAF test preparation
- Online Tests of Verbal Intelligence Tests for Airman
- Online Tests of Non verbal Intelligence Tests of Airman
- Online Quiz of English Tests for Airman
- Online Quiz Maths Tests for Airman
- Free Online Practice of Physics Tests for Airman / FMA
- Free Online Tests of Biology Tests for Female Medical Assistants
- Online Quiz of General Knowledge for Airman Interview
- Join Free Complete Preparation Course of Airman / FMA
- Join Shaheen Forces Academy YouTube for Airman / FMA
- Join Facebook Page of Shaheen Forces Academy for Airman / FMA
- Join Free WhatsApp Group for Airman/ Airwoman test Preparation
Oasis Intelligence 2026
Clarify your mental stream for the 2026 screening. Access verified Verbal and Non-Verbal reasoning banks for Pakistan Army, Navy, and PAF officer selection.
Army Navy PAF Success Hub
The 2026 fluid core for military preparation. Download ripple-verified PDF past papers and master ISSB and Cadet College entrance exams with oasis focus.






