Online Practice Tips for Successful AFNS Verbal Tests Preparation
109. Fern : Plant :: ____ : Fish
a. Catch
b. Minnow
c. Animal
d. Sparrow
โ
Correct Answer: b. Minnow
(A fern is a type of plant, just as a minnow is a type of fish)
110. ____ : Wrist :: Belt : Waist
a. Arm
b. Hand
c. Bend
d. Bracelet
โ
Correct Answer: d. Bracelet
(A bracelet is worn on the wrist, just as a belt is worn on the waist)
111. Shark : ____ :: Slug : Land
a. Seaweed
b. Ocean
c. Sky
d. Slide
โ
Correct Answer: b. Ocean
(Sharks live in the ocean, just as slugs live on land)
112. Cub : Bear :: Joey : ____
a. Cave
b. Doll
c. Kangaroo
d. Truck
โ
Correct Answer: c. Kangaroo
(A cub is a young bear, just as a joey is a young kangaroo)
113. Hangar : Airplane :: Garage : ____
a. Steak
b. Runway
c. Oil
d. Automobile
โ
Correct Answer: d. Automobile
(A hangar stores airplanes, just as a garage stores automobiles)
118. Jetty : ____ :: Bouquet : Flowers
a. Daffodils
b. Beach
c. Rocks
d. Water
โ
Correct Answer: c. Rocks
(A jetty is made of rocks, just as a bouquet is made of flowers)
119. Spoke : ____ :: Word : Sentence
a. Speaker
b. Paragraph
c. Comma
d. Wheel
โ
Correct Answer: d. Wheel
(Spokes are parts of a wheel, just as words are parts of a sentence)
120. Secret : Furtive :: Audible : ____
a. Resonant
b. Nap
c. Sack
d. Ring
โ
Correct Answer: a. Resonant
(Furtive describes something secret, just as resonant describes something audible)
121. Vamp : Shoe :: Hood : ____
a. Jacket
b. Car
c. Clean
d. Crook
โ
Correct Answer: a. Jacket
(The vamp is part of a shoe, just as the hood is part of a jacket)
122. Fleet : Trucks :: ____ : Teachers
a. Apple
b. Student
c. Book
d. Faculty
โ
Correct Answer: d. Faculty
(A fleet is a group of trucks, just as a faculty is a group of teachers)
123. ____ : Poem :: Fable : Story
a. Epic
b. Poet
c. Haiku
d. Rhyme
โ
Correct Answer: c. Haiku
(A haiku is a type of poem, just as a fable is a type of story)
124. ____ : Codes :: Ornithology : Birds
a. Cartography
b. Husbandry
c. Species
d. Cryptography
โ
Correct Answer: d. Cryptography
(Cryptography is the study of codes, just as ornithology is the study of birds)
125. Kitten : ____ :: Soldier : Army
a. Cat
b. Litter
c. Puppy
d. Meow
โ
Correct Answer: b. Litter
(A group of kittens is called a litter, just as a group of soldiers is called an army)
126. Cord : Telephone :: ____ : Television
a. Watch
b. Screen
c. Program
d. Table
โ
Correct Answer: b. Screen
(A cord connects to a telephone, just as a screen is part of a television)
127. Ramp : Highway :: ____ : House
a. Traffic
b. Head
c. Door
d. Speed
โ
Correct Answer: c. Door
(A ramp provides access to a highway, just as a door provides access to a house)
128. Hint : ____ :: Whisper : Shout
a. Demand
b. Point
c. Surprise
d. Secret
โ
Correct Answer: a. Demand
(A hint is a subtle suggestion, just as a whisper is a quiet sound – opposites would be demand and shout)
129. Dog : Kennel :: Bird : ____
a. Fly
b. Feather
c. Aerie
d. Eagle
โ
Correct Answer: c. Aerie
(A dog lives in a kennel, just as a bird lives in an aerie)
123. ____ : Assistant :: Administrator : Teacher
a. Office
b. School
c. Executive
d. Campus
โ
Correct Answer: c. Executive
(An executive works with an assistant, just as an administrator works with teachers)
124. Algebra : Calculus :: ____ : Surgery
a. Anatomy
b. Knife
c. Doctor
d. Hospital
โ
Correct Answer: a. Anatomy
(Algebra precedes calculus in math, just as anatomy precedes surgery in medicine)
125. Pride : ____ :: Calm : Storm
a. Proud
b. Forecast
c. Sunny
d. Fall
โ
Correct Answer: a. Proud
(Pride comes before a fall, just as calm comes before a storm [proverb])
126. ____ : Clue :: Pig : Truffle
a. Detective
b. Hog
c. Chocolate
d. France
โ
Correct Answer: a. Detective
(A detective finds clues, just as pigs find truffles)
127. Scientist : Experiment :: ____ : Play
a. Beaker
b. Rehearsal
c. Actor
d. Lab
โ
Correct Answer: c. Actor
(A scientist conducts experiments, just as an actor performs in plays)
128. Sloth : Action :: ____ : Principles
a. Unscrupulousness
b. Teachers
c. Hero
d. Conscientious
โ
Correct Answer: a. Unscrupulousness
(Sloth is the lack of action, just as unscrupulousness is the lack of principles)
129. ____ : Speak :: Roam : Walk
a. Path
b. Silent
c. Write
d. Babble
โ
Correct Answer: d. Babble
(To babble is to speak aimlessly, just as to roam is to walk aimlessly)
130. Epilogue : Novel :: ____ : Research Paper
a. Brief
b. Judge
c. Hypothesis
d. Lawyer
โ
Correct Answer: c. Hypothesis
(An epilogue concludes a novel, just as a hypothesis begins a research paper)
131. ____ : Meal
a. Dessert
b. Repast
c. Lunch
d. Appetizer
โ
Correct Answer: b. Repast
(Repast is a synonym for meal)
132. ____ : Tennis :: Drive : Golf
a. Net
b. Score
c. Racket
d. Serve
โ
Correct Answer: d. Serve
(Serve is a key move in tennis, just as drive is in golf)
133. ____ : Peace :: Lion : Courage
a. War
b. Brave
c. Dove
d. Cub
โ
Correct Answer: c. Dove
(A dove symbolizes peace, just as a lion symbolizes courage)
134. Tooth : ____ :: Tine : Fork
a. Molar
b. Tongue
c. Comb
d. Spoon
โ
Correct Answer: c. Comb
(A tooth is part of a comb, just as a tine is part of a fork)
