AFNS Verbal Tests Preparation

21. What will come next? 3, 5, 4, 7, 5, 9, 6, 11, ?
a) 7
b) 10
c) 12
d) 13
Correct Answer: a) 7


22. Expand is the opposite of?
a) Widen
b) Maximize
c) Enlarge
d) Contract
Correct Answer: d) Contract


23. What is different from the rest?
a) Go
b) Walk
c) Move
d) Stop
Correct Answer: d) Stop


24. What will come next? 217, 437, 657, 877, 10, ?
a) 3
b) 5
c) 7
d) 9
Correct Answer: c) 7


25. If Amjad is heavier than Saleem and Saleem is lighter than Majeed, then may Majeed be as heavy as Amjad?
a) Yes
b) No
c) Cannot say
d) Only if Amjad is lighter
Correct Answer: a) Yes


26. Which one of the following is different from the rest?
a) Brother
b) Sister
c) Father
d) Uncle
Correct Answer: d) Uncle


27. What is different from the rest?
a) Body
b) Leg
c) Hand
d) Foot
Correct Answer: a) Body


28. What number will come next? 7, 10, 20, 23, 46, ?
a) 49
b) 52
c) 60
d) 64
Correct Answer: a) 49


29. What will come next? 5, 2, 5, 4, 5, 16, ?
a) 6
b) 5
c) 8
d) 10
Correct Answer: b) 5


30. Hafiz is the same age as Akmal. Akmal is younger than Tahir. Tahir is older than Hafiz. Assuming the first two statements are true, is the third statement?
a) True
b) False
c) Cannot say
d) Maybe
Correct Answer: b) False

More Related Posts