AFNS Verbal Tests Preparation

1. What comes next in the following series? 324, 108, 36, 12, ?
a) 6
b) 5
c) 4
d) 3
Correct Answer: c) 4


2. Think of a number, divide it, and add 4 to it. If the result is 31, what is the number?
a) 81
b) 62
c) 57
d) 75
Correct Answer: a) 81


3. Which one is different from the rest?
a) 142
b) 124
c) 214
d) 241
Correct Answer: a) 142


4. We read books because?
a) We enjoy stories
b) We are bored
c) We want to gain knowledge
d) We are forced to
Correct Answer: c) We want to gain knowledge


5. What number comes next in the following series? 48, 45, 40, 33, 24, ?
a) 19
b) 16
c) 13
d) 11
Correct Answer: c) 13


6. Which one is different from the rest?
a) 123
b) 234
c) 345
d) 456
Correct Answer: c) 345


7. What will come next? 3, 7, 14, 18, 36, 40, ?
a) 60
b) 72
c) 76
d) 80
Correct Answer: d) 80


8. What is different from the rest?
a) Clever
b) Intelligent
c) Smart
d) Sharp
Correct Answer: b) Intelligent


9. What comes next in the following series? 75, 70, 35, 30, 15, 10, ?
a) 5
b) 0
c) 8
d) 6
Correct Answer: a) 5


10. What will come next? 2, 4, 7, 9, 12, 14, 17, ?
a) 18
b) 19
c) 20
d) 21
Correct Answer: b) 19


11. What will come next? 5, 20, 6, 24, 7, 28, ?, ?
a) 8, 30
b) 8, 32
c) 9, 32
d) 9, 36
Correct Answer: b) 8, 32


12. What is different from the rest?
a) Fruit
b) Apple
c) Banana
d) Orange
Correct Answer: a) Fruit


13. What will come next? 4, 12, 15, 45, 48, ?
a) 60
b) 96
c) 144
d) 192
Correct Answer: c) 144


14. What figure comes next in the following series? 1, 4, 2, 5, 3, 6, 4, 7, ?
a) 5
b) 6
c) 8
d) 9
Correct Answer: a) 5


15. Write the letter which is as far from the beginning of the alphabet as T is from the beginning of the word โ€˜CHARACTERโ€™.
a) D
b) E
c) F
d) G
Correct Answer: b) E


16. What will come next? 3, 6, 18, 72, ?
a) 144
b) 240
c) 360
d) 432
Correct Answer: c) 360


17. What is different from the rest?
a) Lahore
b) Karachi
c) Peshawar
d) Pakistan
Correct Answer: a) Lahore


18. What number comes next in the following series? 16, 13, 10, 7, ?
a) 5
b) 4
c) 3
d) 2
Correct Answer: b) 4


19. What will come next? 2, 6, 5, 9, 8, 12, 11, 15, ?
a) 13
b) 14
c) 16
d) 17
Correct Answer: b) 14


20. Writer is to pen as soldier is to?
a) Book
b) Gun
c) Helmet
d) Flag
Correct Answer: b) Gun

More Related Posts